Prometna prognoza
29.3.2024. 12:25:52

Prometna prognoza za 30.3.2024.god.

Mokrih i skliskih kolnika od kiše bit će na cestama u Istri i Hrvatskom primorju.

Zbog blagdana Uskrsa očekujemo povećanu gustoću prometa na važnijim cestama, osobito na autocestama A1 Zagreb-Ploče-Karamatići, A2 Zagreb-Macelj, A3 Bregana-Lipovac, A6 Rijeka-Zagreb, A7 Rupa-Rijeka-Šmrika, Istarskom ipsilonu, ali i na Jadranskoj magistrali (DC8), Ličkoj magistrali (DC1) kao i na prilazima turističkih središta duž obale, a posebice u Istri i Dalmaciji.

Zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona povodom Uskrsa bit će na pojedinim državnim cestama u Istri i priobalju (osim na autocestama i državnoj cesti DC1):
Povećanu gustoću prometa očekujemo i na graničnim prijelazima s Bosnom i Hercegovinom, Srbijom, Crnom Gorom i Slovenijom.

Zbog jakog juga očekujemo poteškoće u pomorskom prometu.

Hrvatski autoklub želi vam sretan put i sigurnu vožnju!

Prometna prognoza za uskrsni vikend od 29. ožujka do 1.travnja 2024.

Slijede nam školski praznici koji počinju u četvrtak 28. travnja. Pojačan promet na cestama tako možemo očekivati već od srijede poslijepodne. Onaj glavni dio prometnog opterećenja započet će ipak u petak poslijepodne kad počinje i Uskrsni vikend, 29. travnja, i kad će mnogi krenuti na proljetni odmor nakon posla.

Uvećan broj vozila u dolasku možemo očekivati na graničnim prijelazima s BiH, Srbijom i Crnom Gorom, mnogim gradskim prometnicama, ali i glavnim cestovnim pravcima. Ponajviše na autocestama A1 Zagreb-Split-Ploče, A6 Rijeka-Zagreb u smjeru mora te autocesti A3 Bregana-Lipovac. Slično će biti i na autocestama Istarskog ipsilona, ali i na Ličkoj magistrali (DC1), Jadranskoj magistrali (DC8) kao i na prilazima turističkih središta duž obale, a posebice u Istri i Dalmaciji. Na cestama se provodi mnoštvo radova gdje su također mogući povremeni zastoji. Informirajte se o prohodnosti cesta prije puta na našim stranicama o mjestima na kojima valja voziti opreznije.

Nakon Uskrsa, neki će se vratiti već krajem nedjelje ili pak na Uskrsni ponedjeljak 1. travnja, dok će ostali produžiti do kraja školskih praznika 5. travnja i vratiti se tijekom narednog vikenda. Pojačan promet očekujemo u smjeru sjevera i izlasku iz zemlje.

Osim pojačanog prometa na spomenutim graničnim prijelazima, trajektna pristaništa također bit će mjesta gdje se očekuje pojačan promet i moguća čekanja. Osobito u Istri i na sjevernom Jadranu. Situaciju u pristaništima prije puta provjerite na našim kamerama.

ZABRANE ZA TERETNA VOZILA

Zabrane za teretna motorna vozila iznad 7,5 t najviše dopuštene mase možete provjeriti na našim prometnim kalendarima. Zabrane će vrijediti na slijedeće dane:

Zabrana se odnosi na važnije državne ceste, između kojih ističemo Jadransku magistralu (DC8) cijelom dužinom, dok zabrane nema na autocestama, kao niti na državnoj cesti DC1, Ličkoj magistrali.

SLOVENIJA
AUSTRIJA
MAĐARSKA
ITALIJA
NJEMAČKA
SAVJETI

Hrvatski autoklub stoji na usluzi svim vozačima u dane blagdana. Naši mehaničari i vozači vučnih službi dežurat će danonoćno, a pozivom na broj 1987, svaki vozač u nevolji dobit će pomoć na cesti u slučaju kvara vozila. Informacije o stanju u prometu na cestama može se dobiti na broj telefona 072 777-777, čuti na drugom programu Hrvatskog radija svakog sata, ali i na mnoštvu lokalnih radio postaja. Iste možete pronaći na internetskoj stranici (www.hak.hr), Facebook stranici i u aplikaciji za pametne telefona, Android, iOS i Windows operativne sustave.


Početna