Prometna prognoza
21.03.2023 13:00:49

PROMETNA PROGNOZA ZA 22. OŽUJKA 2023.

U jutranjim satima na cestama u unutrašnjosti moguća je mjestimična magla. Vremenski uvjeti za vožnju bit će većinom povoljni. Mogući su odroni zemlje i kamenja na cestama u gorju te duž Jadranske i Ličke magistale.

Pojačan promet očekujemo na gradskim prometnicama i obilaznicama, a povremeno će se voziti usporeno na dionicama cesta gdje su u tijeku radovi.

Na graničnim prijelazima s Bosnom i Hercegovinom i Srbijom povremeno će biti pojačan promet osobnih vozila, osobito na graničnim prijelazima Maljevac, Stara Gradiška, Slavonski Brod i Bajakovo, a na Bajakovu i Tovarniku teretnih vozila.

U pomorskom prometu ne očekujemo poteškoće.

Hrvatski autoklub želi vam sretan i ugodan put!SAVJETI

Podsjećamo vozače da je u Hrvatskoj zimska oprema obavezna do 15. travnja, na zimskim dionicama javnih cesta (na autocestama i važnijim državnim cestama u unutrašnjosti zemlje). Sve informacije o zimskoj opremi u Hrvatskoj i europskim državama možete naći na mrežnim stranicama HAK-a.

Informacije o stanju u prometu na cestama dobit ćete na broju telefona 072 777 777, čuti na Drugom programu Hrvatskog radija nakon vijesti, pronaći na našim Internet stranicama (https://www.hak.hr/info/stanje-na-cestama/#prohodnost-cesta) i na našoj aplikaciji za pametne telefona (http://www.hak.hr/smartphone/hak).

Ukoliko krećete na put tijekom zimskog razdoblja zasigurno će vam koristiti video o tome kako pripremiti vozilo za zimske uvjete, te kako montirati lance.

Pozivom na besplatni broj 1987, svaki vozač koji ima poteškoće sa svojim vozilom može dobiti pomoć mehaničara ili vučnih službi Hrvatskog autokluba koje danonoćno dežuraju u svim dijelovima zemlje.


Početna