Prometna prognoza
17.07.2019 17:20:48

?Prometna prognoza za 18. ?srpnja 2019. godine
?
Na većini cesta vozit će se uz povoljne vremenske uvjete. Zbog povremenih pljuskova, od sredine dana, mjestimice će se voziti po mokrim i skliskim kolnicima.?
?
Tijekom dana povremeno očekujemo pojačan promet na glavnim prometnicama u smjeru mora i unutrašnjost, osobito na autocestama: A1 Zagreb-Split-Ploče, A2 Zagreb-Macelj, A3 Bregana-Lipovac, A6 Rijeka-Zagreb, zagrebačkoj (A3) i riječkoj (A7) obilaznici, Istarskom ipsilonu, Ličkoj (DC1) i Jadranskoj magistrali (DC8), na prilazima turističkim središtima te u pojedinim trajektnim lukama i pristaništima.
?
Pojačan promet tijekom dana očekujemo na Jadranskoj magistrali na prilazima Zadru, Šibeniku, Trogiru, Splitu, Stobreču, Omišu, Makarskoj i Dubrovniku.
?
Bit će pojačan promet teretnih vozila na graničnim prijelazima Bajakovo, Bregana, Pasjak, Rupa i Macelj, a povremeno i promet osobnih vozila na većini graničnih prijelaza sa Slovenijom te Bosnom i Hrecegovinom.
?
U pomorskom prometu ne očekujemo poteškoće.
?

?SAVJETI HAK-a

?Ukoliko ste primijetili da nekome od vaših suputnika zbog vrućine nije dobro, odmah potražite stručnu pomoć. Na hrvatskim autocestama na pojedinim lokacijama smještena su vozila Hitne medicinske pomoći.

?Prvi i najozbiljniji simptom toplinskog udara jest nesvjestica. Ostali simptomi su:
• jaka glavobolja i vrtoglavica;
• nelagoda;
• uznemirenost i smetenost;
• crvena, topla i suha koža;
• ubrzani puls, ubrzano i plitko disanje;
• povišena tjelesna temperatura 40°C;
• poremećaj ili potpuni gubitak svijesti.

Više o raznim temama vezanim uz promet, godišnje odmore i putovanja možete čuti na HR2 u 9 sati ujutro u sklopu akcije Sigurno na more uz HAK i HRT.
?
U slučaju da ipak imate problema s vozilom, naši mehaničari i vozači vučnih službi dežuraju danonoćno, a pozivom na 1987, svaki vozač u nevolji dobit će pomoć na cesti u slučaju kvara vozila. Kontakt centar, u čijem se sklopu nalazi i Informativni centar Hrvatskog autokluba svojim ažurnim informacijama pomaže svim vozačima.
?
Na HR2 kao i na mnogim lokalnim radijskim postajama možete čuti stanje u prometu, a možete ga i pročitati na internetskoj stranici
www.hak.hr, odnosno na HAK-ovoj aplikaciji za pametne telefone (http://www.hak.hr/smartphone/hakmap).

?Sretan i siguran put želi vam Hrvatski autoklub.


Početna