Prohodnost
15.12.2018 14:39:33

?Iz smjera unutrašnjosti:


??Zbog vjetra, samo za osobna vozila otvorene su:

Na ?Jadranskoj magistrali na dionici Bakar-Karlobag? (DC8)?, autocesti A7 Draga-Šmrika i lokalnoj cesti Križišće-Kraljevica (LC58107) zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama, motocikle, dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Snijeg povremeno ?pada u Gorskom kotaru, Lici, ?Slavoniji, Baranji, ?središnjoj i sjeverozapadnoj ?Hrvatskoj. Zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te ne kreću na put bez propisne ?zimske opreme. Na pojedinim cestama vozi se dodatno usporeno, zbog vozila zimske službe koja se kreću sporije. Sve sudionike u prometu molimo za razumijevanje, kao i da poštuju upute prometne policije.?

?Podsjećamo vozače teretnih vozila da na području pojedinih policijskih postaja prometna policija može ih isključivati iz prometa, ovisno o trenutnim meteorološkim prilikama i sigurnosnoj procjeni.

?

?Zbog zimskih uvjeta obavezna je zimska oprema na motornim vozilima, a promet je ?zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama na cestama?:

SREDIŠNJA HRVATSKA ??I ?LIKA:


?GORSKI KOTAR i PRIMORSKO-GORANSKA ŽUPANIJA?:


?SLAVONIJA:

Za sav promet zatvorena je državna cesta DC218 Dobroselo-Mazin-Bruvno, zbog zimskih uvjeta i olujnog vjetra.?

?IZVANREDNE SITUACIJE I OGRANIČENJA NA AUTOCESTAMA:

Prema privremenoj prometnoj regu?laciji vozi se na cestama:


Za sav promet, zbog radova, zatvorene su ceste:Od 15. studenog 2018. godine do 15. travnja 2019. godine obvezna je upotreba zimske opreme na zimskim dionicama javnih cesta u Republici Hrvatskoj. Više na: https://www.hak.hr/vijest/842/obvezna-zimska-oprema-2018.

Vrijeme je magle, mokrih i skliskih kolnika, ne zaboravimo nekoliko osnovnih pravila koja će nam olakšati kretanje po jesenskim kolnicima:
• Valja provjeriti stanje guma i metlica brisača;
• Obvezno uključiti kratka svjetla i danju, bez obzira na vidljivost;
• Držati propisani sigurnosni razmak između vozila, osobito kod vožnje u koloni;
• Izbjegavati nagla kočenja;
• Voziti opreznije.

Početna