Prohodnost
06.12.2022 00:33:06

Životinja (uočena je srna) na autocesti A3 između čvora SREDANCI i čvora SLAVONSKI BROD ISTOK (oko 230. km) u smjeru Bregane. Vozi se uz ograničenje brzine 60 km/h zbog magle. Molimo korisnike za dodatan oprez.

Kolnici su mjestimice mokri te vlažni i skliski. Mogući su odroni, osobito na cestama u gorju i na Jadranskoj magistrali. Ponegdje ima magle. Pojačan je promet na gradskim cestama i obilaznicama, a povremeni zastoji mogući su na dionicama cesta gdje traju radovi. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila te na put ne kreću bez zimske opreme.

Do 06:00 sati zbog radova kroz tunel Učku vozi se uz privremenu regulaciju prometa, a tunel nije zatvoren za promet.

Na autocesti A7 Rupa-Rijeka-Žuta Lokva privremeno je zatvoren izlazni krak čvora Matulji iz smjera graničnog prijelaza Rupa u smjeru Opatije i Pule. Promet je na čvoru Jurdani preusmjeren na državnu cestu DC8 za Pulu/Opatiju i Matulje.

ZATVORENE DIONICE CESTA ZBOG RADOVA:
 • DC2 na južnoj obilaznici grada Osijeka od čvora "Elektroslavonija" do čvora Nemetin (do 21.prosinca), Vukovar-Ilok između naselja Sotin i Opatovac (do 19. travnja 2023.) te obilaznica grada Iloka (do 31.01.2023.);
 • DC14 Andraševec–Bračak kod Zaboka (do 24. prosinca);
 • DC30 Ulica V.Nazora u Petrinji (do daljnjeg);
 • DC38 na mostu u Kusonjama (do 20. prosinca);
 • DC69 u mjestu Striježevica (do 21. prosinca);
 • DC213 Nemetin-Dalj (do 22.prosinca);
 • DC231 u Samoboru između Ulice Ante Starčevića i Matice iseljenika (do 31. prosinca);
 • DC525 Pleternica-naselje Bilice u duljini oko 5 km (do 11. veljače 2023. god);
 • DC544 od Prgomelja do Velikih Sredica kod Bjelovara (do 25. ožujka 2023. god.).
Zbog zimskih uvjeta za sav promet je zatvorena državna cesta DC547 Sveti Rok-Mali Alan-tunel Sveti Rok.
Zbog odrona zatvorene su lokalne ceste LC50066 Vrh-Marčenegla i LC50069 od mjesta Juradi do ŽC5013.

PRIVREMENA REGULACIJA PROMETA:

A2 Zagreb-Macelj

 • do 16.prosinca od 15.+500 do 18.+100 km vozi se dvosmjerno, zapadnim kolnikom.

A3 Bregana-Lipovac

 • zbog sanacije Jadranskog mosta te pojačanog priljeva vozila u prilazu čvora Jankomir i dalje prema gradu Zagrebu, postavljena je privremena regulacija prometa na čvoru Jankomir gdje je zatvoren vozni trak u dužini od 700 m. Prometna signalizacija postavljena je dok traje sanacija Jadranskog mosta, odnosno dok traje potreba za istom.

A6 Rijeka-Zagreb

 • 06./07. prosinca od 22:00 do 05:00 ujutro bit će prekinut promet između čvorova Delnice i Oštrovica u oba smjera. Obilazno će se voziti državnim cestama DC3 i DC501.
A7 Rupa-Rijeka-Žuta Lokva
 • do 22.prosinca zbog radova je zatvoren izlazni krak čvora Matulji iz smjera graničnog prijelaza Rupa u smjeru Opatije i Pule. Promet je preusmjeren na čvoru Jurdani na državnu cestu DC8 za Pulu/Opatiju i Matulje.
A9/A8 Istarski ipsilon
 • između čvorova Lupoglav i Veprinac (A8), zbog izgradnje druge cijevi tunela Učka, vozi se uz privremenu regulaciju prometa, između čvorova Lupoglav i Vranja (A8) zabranjen je promet za izvanredne prijevoze šire od 3,00 m, a posebna je regulacija prometa u vrijeme miniranja;
 • do 16.prosinca privremena je regulacija prometa (suženje kolnika) na vijaduktu Pazin (20.+830 km) između čvorova Rogovići i Ivoli te je zabranjen promet izvanrednih prijevoza širih od 3,00 m
DC8 DC674 Pelješki most
 • Pelješki most i pristupne ceste namijenjene su isključivo prometu motornih vozila te se njima ne smiju kretati pješaci, biciklisti i motorna vozila koja ne mogu razviti brzinu veću od 60 km/h. Na svim su čvorištima postavljeni prometni znakovi. Mole se vozači da zaustavni prometni trak na Pelješkom mostu koriste isključivo u slučaju izvanredne situacije (kvar na vozilu, prometna nezgoda i sl). Sukladno odluci Ministarstva mora, prometa i infrastrukture te uprave Hrvatskih cesta, ograničava se promet teretnim vozilima najveće dopuštene mase iznad 7,5t po Pelješkom mostu i njegovim pristupnim cestama. Ograničenje se ne odnosi na teretna vozila koja imaju utovar ili istovar na području poluotoka Pelješca (i okolnim otocima na tom području), koja imaju dozvolu za izvanredni prijevoz kao i za vozila hitnih službi, oružanih snaga RH, vozila za održavanje cesta te vozila gradilišta. U potpunosti je zabranjen prijevoz opasnih tvari po Pelješkom mostu i pristupnim cestama, od čvora Komarna do čvora Prapratno.

IZVANREDNI PRIJEVOZ

05., 06. i 07. prosinca 00:30h do 07:00h izvanredni prijevozi kretat će se na relaciji: Luka Ploče -DC425- A1 (ČCP Karamatići - čvor Bisko) –DC220-DC60-DC220- Granični prijelaz Kamensko.

Zimska oprema u Hrvatskoj od 15. studenog do 15. travnja:

U Hrvatskoj je zimska oprema obvezna na zimskim dionicama javnih cesta od 15. studenoga tekuće godine do 15. travnja iduće godine. Obvezna uporaba zimske opreme odnosi se na sve vrste motornih vozila bez obzira na vremenske uvjete i stanje kolnika, izuzev vozila oružanih snaga Republike Hrvatske.

Pod zimskom opremom motornih vozila kategorije M i N čija najveća dopuštena masa nije veća od 3,5 tona, podrazumijevamo:

 • četiri zimska pneumatika (M+S) ili
 • četiri ljetna pneumatika s najmanjom dubinom profila od 4 mm i s lancima za snijeg pripravnim za postavljanje na pogonske kotače.

Početna