Prohodnost
30.03.2020 17:09:07

Zbog ?olujnog vjetra ??samo za osobna vozila otvoreni su:


Na brzoj cesti A7 između čvorova Draga i Šmrika i lokalnoj cesti LC58107 Križišće-Kraljevica zabrana je prometa za ?autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i ?motocikle? (I. skupina), a na ?Jadranskoj magistrali između Bakra i Karlobaga dodatno je zabrana i za ?dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina).

?Olujni vjetar usporava promet ?na autocesti A1 od južnog portala tunela Sveti Rok do vijadukta Božići (ograničenje brzine je na 40 km/h) te ?na mostu Rječina ?(ograničenje brzine 60 km/h).?
?
Slab snijeg povremeno i mjestimice ?pada u Gorskom kotaru.? ?Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski. Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Na ???autocesti A6 Rijeka-Zagreb na čvoru Kikovica u smjeru Zagreba vozi se jednim trakom, a za sav promet zatvoreni su čvorovi Oštrovica i Vrata u smjeru Rijeke ?i državna cesta između čvorova Lučice i Kikovica (DC3) u smjeru Rijeke zbog provođenja kontrole na čvoru Kikovica.

Zbog snježnih nanosa u Gorskom kotaru i Lici za sav promet zatvorene su:
Stožer civilne zaštite donio je odluku o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj uz iznimke poput opskrbe, dnevnih migracija zaposlenih u bitnim službama, hitne medicinske skrbi i slično.
?
Policijski službenici kontroliraju ulaze u gradove i na kontrolnim punktovima mogu nastati veće gužve.?

S obzirom na mnogobrojne upite vezane uz putovanje u susjedne države, vozačima i putnicima savjetujemo da se prije putovanja dobro informiraju na službenoj stranici Vlade za pravodobne i točne informacije o koronavirusu (https://koronavirus.hr) i stranici Stanja u prometu Hrvatskog autokluba (www.hak.hr), gdje će biti objavljene sve trenutne informacije vezane uz epidemiju koronavirusa kao i informacije vezane uz odvijanje prometa, te da odgode svoja putovanja. Za sve upite vezane uz Sloveniju i BiH više informacija možete pronaći na stranicama Informativnih centara tih država (https://promet.si/ ili https://bihamk.ba/).

Zagrebačka obilaznica (A3):
  • zbog radova na mostu Sava na zagrebačkoj obilaznici (A3) između čvorova Kosnica i Ivanja Reka vozi se dvosmjerno, jednom stranom autoceste s po dva sužena prometna traka u oba smjera, uz ograničenje brzine od 40 km/h (do 27. travnja).
  • do 15.4.2020. god. zbog radova na državnoj cesti DC1 Karlovačkoj cesti, u naselju Blato za sav promet zatvoren je izlazni krak sa zagrebačke obilaznice (A3) na čvoru Lučko u smjeru grada i Blata/Lučkog te ulaz iz Blata/Lučkog na Jadransku aveniju u smjeru grada. Promet je preusmjeren obilazno do prvog semaforiziranog raskrižja na kojem će se uz polukružno vođenje vraćati Jadranskom avenijom prema čvoru Lučko (izlaz za mjesto Blato/Lučko);
  • zona ispod zapadnog nadvožnjaka Jankomir, na glavnoj trasi autoceste A3 (u smjeru čvora Lučko i GP Bregana) - u oba smjera vozi se jednim trakom, uz ograničenje brzine od 80 km/h;
  • zatvoren je izlazni krak na čvoru Jankomir iz smjera Krapine (sa A2) prema gradu Zagrebu (Jankomiru), obilazak je preko nadvožnjaka Rakitje.
Autocesta A4 Goričan-Zagreb:
  • zbog radova između čvorova Ludbreg i Varaždin (24. i 34. km) vozi se dvosmjerno, jednom stranom autoceste (do 29.05.). Zatvoreno je odmorište Varaždin u smjeru Zagreba, a parkiralište za ADR otvoreno je na odmorištu Ljubešćica na 45. km u smjeru Zagreba.

Autocesta A3 Bregana-Lipovac

  • odmorišta NOVSKA sjever i NOVSKA jug otvorena su SAMO ZA VOZILA U TRANZITU. Policija vrši kontrolu i regulaciju prometa na istima.
Istarski ipsilon:
  • na dionici čvor Rogovići – čvor Vranja, zbog izgradnje punog profila Istarskog ipsilona, vozi se uz privremenu regulaciju prometa,

Izvanredni prijevoz:

U ponedjeljak, 30.03.2020. u 20.00 sati kreće izvanredni prijevoz velikih dimenzija na dionicom: Zagreb,Končar ,J.Mokrovića 12 - Golikova - Kovinska – Susedsko polje – Priobalna - Samoborska - Podsusedski most - Bestovje - Rakitska cesta -Zagrebačka ul. - Kerestinečka ul- Kerestinec - Svetonedeljska - D1- Rakov Potok - Draganić - Ilovac - Karlovac - Banija - Ulica Ivana Gundulića - Ulica Vlatka Mačeka - Ulica Ivana Meštrovića - Senjska - Riječka - Jarče Polje - Vukova Gorica - Bosanci - Zdihovo - Severin na Kupi - Stubica - Dobra - Skrad - Kupjak - čv.Oštrovica - AC A6 - čv.Kikovica - suprotan smjer D3 - Soboli - Buzdohanj - Svilno - Orehovica - Banska Vrata - Ulica Franje Račkog - Srednji most - Fiumara - suprotan smjer Ribarska - Ulica Ivana Zajca - Ulica Riva – Luka Rijeka

Podsjećamo vozače motornih vozila da na motornim vozilima za vrijeme vožnje danju moraju biti upaljena dnevna ili kratka svjetla u razdoblju od 1. studenoga do 31. ožujka.


Početna