Savjeti za sigurnu vožnju
20.4.2024. 5:41:20

U nastavku možete naći nekoliko korisnih savjeta:

Vožnja pri visokim temperaturama:

Savjeti vozačima koji su konzumirali alkohol:

HITNI KORIDOR

Kad krećemo na odmor, svima nam je zajedničko da želimo što sigurnije stići na cilj. U svrhu što boljeg i sigurnijeg puta tijekom ljetnih mjeseci, ali i tijekom cijele godine, Hrvatski autoklub je sudjelovao u edukativnoj akciji „Hitni koridor spašava život“. Smisao ove akcije bio je osvješćivanje javnosti o važnosti formiranja Hitnog koridora kako bi interventna vozila mogla što prije doći do unesrećenih osoba.
Više o akciji može se pronaći na stranicama HAK-a gdje se može pogledati video (https://bit.ly/2Z8XqeB) o tome kako se moramo ponašati kad u retrovizoru ugledamo vozilo vatrogasaca, hitne pomoći ili policije koji može spasiti nečiji život.

Prednosti Hitnog koridora:

Prije polaska svakako provjerite kakvo je stanje u prometu na www.hak.hr, na HAK smartphone aplikaciji dostupnoj za sve platforme ili u Informativnom centru HAK-a pozivom na 072 777 777.

U slučaju da ipak imate problema sa svojim vozilom, naši mehaničari i vozači vučnih službi dežuraju danonoćno, a pozivom na 1987, svaki vozač u nevolji dobit će pomoć na cesti u slučaju kvara vozila. Kontakt centar, u čijem se sklopu nalazi i Informativni centar Hrvatskog autokluba stoji na usluzi svim domaćim i stranim vozačima.

SAVJETI VEZANI UZ BICIKLISTE I MOTOCIKLISTE

U prometu je svakodnevno veliki broj biciklista, mopedista i motociklista pa vozače ostalih vozila upozoravamo da prilikom uključivanja u promet, prestrojavanja, pretjecanja, obilaženja, polukružnog okretanja ili skretanja pripaze upravo na ovu kategoriju sudionika u prometu te im ne oduzimaju prednost prolaska na raskrižjima. Bicikliste, mopediste i motocikliste također podsjećamo da poštuju prometne propise i ograničenja brzine.


Sretan i siguran put želi vam Informativni centar Hrvatskog autokluba


Početna